Védőnőt támogattunk, rablót azonosított a kamera

Légzésfigyelő, fejlesztő játékok

A Jelenlét felzárkóztató program keretében Ságújfalun és Szalmatercsen dolgozó alapítványunk az elmúlt időszakban a munkájához szükséges eszközökkel támogatta a helyi védőnőt, babamasszázs-foglalkozásokat indított, illetve falusi csokkal és adósságrendezéssel kapcsolatos ügyintézésekben segített. Eredményes az a kezdeményezésünk is, amelynek nyomán új közterületi kamerák kerültek ki Ságújfalu több pontjára, ezek felvételei alapján fogtak el egy rablót.

A Fókuszban a gyermek projekt keretében ezúttal légzésfigyelőt, logikai játékokat adtunk át a ságújfalui védőnőnek. A legkisebbekkel kapcsolat hír, hogy Jelenlétházunkban elindultak a rendszeres babamasszázs foglalkozások is. Kiss Kinga odahaza is alkalmazható, a gyermekek fejlődését szolgáló gyakorlatokat mutat meg az édesanyáknak.

Alapítványunk Kerekítő klubjában ugyancsak heti rendszerességgel zenés-mondókázós foglalkozásokra várjuk a 0-3 éves korosztályú gyermekeket és szüleiket. Örömmel számolunk be róla, hogy Jelenlétházunkat mindemellett is gyakran látogatják a gyermekes szülők, összejárnak a többiekkel játszani, családmentorunkkal beszélgetni.

Otthonfelújítás, adósságrendezés

 

A tavaly nyáron leégett házban - melynek felújítását adományozóink is támogatták - a nagyobb belső munkálatok is elkészültek, a család visszaköltözhetett az ingatlanba. Hamarosan újra birtokba veheti otthonát az a család is, amely falusi csok segítségével végez nyílászárócserét, fűtéskorszerűsítést. Az állami támogatással kapcsolatos adminisztratív munkát alapítványunk segítette.

Szervezetünk 2021 óta a szomszédos Szalmatercsen is dolgozik, az elmúlt hetekben itt is megindultak az adósságkezeléssel kapcsolatos ügyintézések, illetve igyekszünk felhívni azon érintettek figyemét a falusi csok adta lehetőségekre, akik, bár megfelelnek a törvényi előírásoknak, nem tudnak róla. Ugyancsak Szalmaterccsel kapcsolatos hírünk, hogy egy háromgyermekes család részesült krízisalapú gyógyszertámogatásban, egy unokáit nevelő nagymama pedig hősugárzót kapott, hogy meleg legyen a fürdőszobában.

Kamera vigyázza a közterületeket

 

Közben kitűnően vizsgáztak a Ságújfalun felszerelt térfigyelőkamerák. Még szilveszter napján egy férfi baltanyéllel ütött le és rabolt ki az utcán egy helybeli lakost, az elkövetőt pedig a felvételek alapján 24 órán belül sikerült beazonosítani, és előállítani. Fotónkon a tűzoltószertárra felszerelt kamera látható.

Szentes Attila polgármester épp évbúcsúztatót tartott munkatársaival a polgármesteri hivatalban, amikor az eset történt. Miután értesült a támadásról, azonnal munkába állt, és a rendőrökkel közösen nekilátott a felvételek visszakereséséhez.

Köszönjük mindenkinek alapítványunk támogatását! További munkánkhoz segítséget az alábbi számlaszámra történő befizetéssel tudunk fogadni: OTP Bank 11742094-26993856 (Kedvezményezett: Szent Ferenc Szegényei Alapítvány).

Szent Ferenc Szegényei Alapítvány
Szent Ferenc Szegényei Alapítvány