Bibliai képregényt támogattunk

Egy falat kenyér

Húsvétra készült el egy interneten elérhető, játékokkal összekapcsolt, roma tematikájú bibliai képregény, melyet a Szent Ferenc Szegényei Alapítvány 100 ezer forinttal támogatott.

 

A punya – Egy falat kenyér című mese egy Jézus korában élő cigány családról szól. Írója Versegi Beáta nővér (Nyolc Boldogság Közösség), alkotótársa Ráczné Kalányos Gyöngyi cigány festőművész.

 

A történetek biblikus alapúak, de túllépnek az evangéliumok tömörségén, és mögéjük néznek. Megpróbálják például megértetni, mit jelentett abban a korban leprásnak lenni, és mit élhetett meg, aki kigyógyult belőle. Ha pedig felnőttekben gondolkodunk, akkor mélyebb lelki útra hívják az olvasóikat. A képregényforma arra teremt lehetőséget, hogy közel kerüljenek az evangéliumok világáhozfogalmazott Versegi Beáta a Magyar Kurírnak.

 

A Punya – Egy falat kenyér című online képregény és játék erre a linkre kattintva érhető el.

 

*

 

Alapítványunk korábban az ipolytölgyesi fogyatékosotthon, a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet, valamint a Szent Ferenc Kórház számára nyújtott támogatást.

Jövőbeni céljaink megvalósítását az alábbi számlaszámra történő befizetéssel lehet segíteni: OTP Bank 11742094-26993856, Szent Ferenc Szegényei Alapítvány.

Szent Ferenc Szegényei Alapítvány
Szent Ferenc Szegényei Alapítvány