Gyermekkórháznak segíthettünk

A gyorsabb, pontosabb vizsgálatokért

Adományozóinak köszönhetően mobil röntgenkészülékhez szükséges speciális állványt vásárolt a fogyatékkal élő gyermekek fogászati szakellátását végző Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet Madarász utcai telephelye számára a Szent Ferenc Szegényei Alapítvány. A vírusjárvány miatt csak technikai átadásra került sor.

 

Márciusban döntött úgy a Beer Miklós nyugalmazott váci megyéspüspök által vezetett Szent Ferenc Szegényei Alapítvány, hogy a pontos és gyors vizsgálatot segítő, hiánypótló eszközt beszerzi és megvásárolja 877 ezer forint értékben.

 

A budapesti intézményben ambuláns rendelésen, illetve amennyiben indokolt, altatásban végzik a fogyatékkal élő gyerekek fogászati ellátását az ország bármely területéről.

 

A fogászati kezelés egészséges gyermekek esetében is komoly megpróbáltatással járhat, a speciális kezelést igénylő, magukat kifejezni képtelen gyerekek esetében ez fokozottan igaz, alapítványunk ezért tartotta fontosnak, hogy eszközbeszerzéssel segítse a kezelést végző szakorvos munkáját, csökkentse a gyermekek fizikai, szüleik lelki fájdalmát.

 

Az adomány megvásárlásáért valamennyi befizetőnknek hálás szívvel mondunk köszönetet. Jövőbeni céljaink megvalósítását az alábbi számlaszámra történő befizetéssel lehet segíteni: OTP Bank 11742094-26993856, Szent Ferenc Szegényei Alapítvány.

Szent Ferenc Szegényei Alapítvány
Szent Ferenc Szegényei Alapítvány