„Van hol dolgoznunk, ezért segítünk azokon, akiknek nincs”

Köszönünk minden segítséget!

Gyermekfoglalkozások, kiskert program, adományok közvetítése, adósságrendezési tanácsadás, családmentorálás, motivációs előadások – a Szent Ferenc Szegényei Alapítvány a Nógrád megyei Ságújfalun és Szalmatercsen vesz részt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat országos Jelenlét programjában. Májusi híreink sorában újra köszönetet mondunk adományozóinknak.

Idén is megszerveztük a kiskert programot, mindkét településünkön húsz-húsz család ásta fel és tette rendbe a kertjét, ez volt a feltétele annak, hogy vetőmagot kapjon.

Alapítványunk kiemelt figyelmet fordít az újszülöttekre, érkezésükkor babacsomagot, kiskádat biztosítunk a családoknak.

Ságújfalun az elmúlt hetekben újabb diákok jelentkeztek a Szimfónia program keretében zajló hegedűoktatásra, így már tizenöten tanulnak hegedülni, tizennyolcan pedig gitározni.

Jelenlétházunkban továbbra is rendszeresek kisbaba- és gyermekfoglalkozásaink, heti egy alkalommal pedig azokat a családokat várjuk, akik adósságrendezésükhöz kérik szakember közreműködését.

A szomszédos Szalmatercsen is különös figyelmet szentelünk a rászoruló és kisgyermekes családoknak, akik számára rendszeresen élelmiszer- és pelenkaadományt biztosítunk. A Máltai Szeretetszolgálattal együttműködésben juttattunk szemüveghez egy lányt, akit nagymamája nevel.

Szalmatercsen is rendszeresek gyermekfoglalkozásaink. A Föld világnapja alkalmából  a környezetvédelem fontosságára hívtuk fel a gyermekek figyelmét, a magyar sport napján különféle sportágakkal ismertettük meg diákjainkat. Gyermekeink anyák napján verseket szavaltak a templomban, a madarak és fák napjához kapcsolódóan pedig közös kiránduláson vettünk részt.

 

Külön foglalkozunk a kamaszlányokkal, életvezetési tanácsokkal segítjük felkészíteni őket a felelős felnőtt életre.

Munkatársaink rendszeres képzéseken, előadásokon vesznek részt többek között a drogprevenció, a gyermekvédelem, az áldozatsegítés és az online tér veszélyei témakörökben.

 

A Szent Ferenc Szegényei Alapítvány folyamatosan kap ruha- és bútorfelajánlást, az adományokat lehetőségeinkhez mérten igyekszünk kiközvetíteni.

Külön öröm számunkra, amikor nem csupán ságújfalui és szalmatercsi családokon tudunk segíteni. A Szendehelyről kapott fodrászszéket partnerünknek, a Máltai Szeretetszolgálatnak adtuk tovább Nagybárkányba, ahol éppen fiatal lányok számára terveztek fodrászképzést indítani. Büszkék vagyunk erre a kölcsönös együttműködésre.

Szendehelyi magánszemélyek rendszeres támogatói alapítványunknak, folyamatosan ajánlanak fel számunkra gyermekruházatot, bútorokat. Legutóbb, amikor babakocsikra volt szükségünk, órák alatt megszervezték a gyűjtést.

Szerettünk volna név szerint is köszönetet mondani, de mint mondták, a nevük ebben az esetben a legkevésbé fontos. Nagy tisztelői kuratóriumi elnökünknek, Dr. Beer Miklósnak, akinek tanítását igyekeznek követni: tettekkel segíteni. Hozzátették: Szendehely Nógrád megye egyik jómódú települése, szinte mindenkinek van munkalehetősége, ezért gondolják úgy az ottaniak, segítenek azoknak, akiknek szükségük van rá.

 

A Szent Ferenc Szegényei Alapítvány ezúton is köszöni minden támogatója nagylelkű támogatását. Felhívjuk adományozóink figyelmét, hogy általánosságban és jellemzően 5 éves kor alatti gyermekek részére van szükségünk jó minőségű ruhaneműre.

 

További munkánkhoz segítséget az alábbi számlaszámra történő befizetéssel tudunk fogadni: OTP Bank 11742094-26993856 (Kedvezményezett: Szent Ferenc Szegényei Alapítvány).

Szent Ferenc Szegényei Alapítvány
Szent Ferenc Szegényei Alapítvány