Gyerekek gyűjtöttek gyerekeknek

A tettek beszélnek

A Szent II. János Pál Iskolaközpontban szerveztek ajándékgyűjtést a Szent Ferenc Szegényei Alapítvány által patronált települések gyermekei számára.

Szent Erzsébet napjához kapcsolódóan fogadták a budapesti Szent II. János Pál Iskolaközpontban Dr. Beer Miklóst, alapítványunk kuratóriumi elnökét. Az intézmény a Regnum Christi iskolák nemzetközi hálózatának tagja.

 

A NET (Növekedjünk Együtt Tanítvánnyá) program az alsó tagozatos gyerekek személyiségét, szívét formálja, a mostani alkalom is - a Szent Erzsébet misszió - arról szólt, hogy a szent példájáról ne csak beszélgessenek a diákokkal, hanem azt meg is valósítsák.

Az iskola és programja célja, hogy gyerekeket a természetes dolgoktól vezessék el a természetfelettikig. Így szerveződött meg a gyűjtés alapítványunk szegény sorsú falvai számára.

 

A budapesti gyermekektől a ságújfalui és szalmatercsi iskolások kiváló minőségű ruhákat, játékokat, könyveket, tanszereket, csokoládét kaptak. Az ajándékokat Mikulás napján és karácsony előtt adjuk majd át.

Alapítványunk meghatódva köszöni meg a NET programot működtető önkéntes édesanyáknak és a NET-es diákoknak a kedves műsort és a gyűjtést. Köszönjük, hogy sok-sok gyermek számára teszik szebbé az idei karácsonyt!

Szent Ferenc Szegényei Alapítvány
Szent Ferenc Szegényei Alapítvány