Újabb piac, megkezdődött a hegedűoktatás

Egy kis szó: akarom

Második alkalommal szervezett Nógrád megyei őstermelők számára termelői piacot a Szent Ferenc Szegényei Alapítvány Szalmatercsen, Ságújfalun pedig megkezdődött a hegedűoktatás az iskolások számára.

Az október 2-i első piacunk fogadtatása nyomán újabb termelői vásárt rendeztünk Szalmatercsen. Méz, hentesáru, sajt, savanyúság, kosár, krizantém és ezúttal használtruhabörze is várta a vásárlókat a Beer Miklós nyugalmazott váci megyéspüspök vezette szervezet kezdeményezésére.

Letettük az alapokat

 

November 2-án Berki László hegedűművész, a Máltai Szeretetszolgálat Szimfónia programjának vezető tanára megtartotta első óráit alapítványunk ságújfalui jelenlétházában.

Az első alkalommal a húrokkal ismerkedtek a gyerekek, akik tanítási időben, a tanrendbe illesztett módon vesznek részt az órákon.

A hegedűórákat hétfői és szerdai napokon tartjuk.

Sikeres életút

 

Ezzel a címmel tartott motivációs előadást és folytatott beszélgetést a ságújfalui gyerekekkel Gáspár Sándor.

Előadónk Kurt Diemberger hegymászó szavait is idézte: Mi az, ami képessé tesz bennünket, hogy elérjünk egy célt, egy álmot? Csak ez a kis szó: akarom. Nincsenek leküzdhetetlen akadályok, csak emberek, akik nem hisznek az akadályok legyőzésében.

 

Büszkén számolunk be arról is, hogy munkatársunkkal, Constantino Mária Manuelával készített interjút a Nógrád megyei hírportál. Nella, aki fiatalok részére angol nyelvtanfolyamot is tart, egyebek mellett arról beszélt, azon vagyunk, és arra motiváljuk a hátrányos helyzetű családokat, hogy maguk is vegyenek részt sorsuk javításában.

Az interjú erre a linkre kattintva olvasható el.

 

Köszönjük mindenkinek alapítványunk támogatását! További munkánkhoz segítséget az alábbi számlaszámra történő befizetéssel tudunk fogadni: OTP Bank 11742094-26993856 (Kedvezményezett: Szent Ferenc Szegényei Alapítvány).

Szent Ferenc Szegényei Alapítvány
Szent Ferenc Szegényei Alapítvány