A téli melegedőtől a közös főzésig

Amit Isten vár tőlem

Egészségügyi centrum és óvodai sportpálya jövőbeni létesítéséhez járultunk hozzá Ságújfalun, miközben befejezéséhez közeledik a csoportszoba és téli melegedő kialakítása Szalmatercsen. Mindez nem valósulhatna meg adományozóink nélkül!

Alapítványunk anyagi hozzájárulásával tudott megvásárolni Ságújfalu önkormányzata egy olyan ingatlant, melyet pályázati forrás segítségével a jövőben egészségügyi centrummá alakítanának, az udvaron pedig óvodások részére focipálya épülne. Az új intézményt a Szent Ferenc Szegényei Alapítvány térítésmentesen használhatja majd.

Szervezetünk mindenben számíthatott az önkormányzat segítségére, jelenlétházunkat – a felújítást megelőzően – rendkívül kedvező áron vásárolhattuk meg a községtől. Biztosak vagyunk a további sikeres együttműködésben a gyerekek és a rászorulók érdekében.

 

A végéhez közeledik szalmatercsi jelenlétpontunk bővítése. A leendő csoportszobában és téli melegedőben jelenleg a szigetelés felhelyezése zajlik. Az elmúlt napokban érkezett nagylelkű támogatásnak köszönhetően rövidesen átadhatjuk a helyiséget.

Állandó foglalkozásainkat továbbra is mindkét településen megtartjuk: főzni tanítjuk a gyerekeket, korrepetálást, baba-mama klubot szervezünk, szakember végez korai fejlesztést, miközben a családok napi szinten veszik igénybe adminisztrációs segítségünket ügyfélkapus, adósságrendezési és egyéb ügyekben.

Az elmúlt időszakban rendszeressé vált a szalmatercsi termelői piac, az újabb alkalom december 17-én lesz, köszöntőt mond Beer Miklós, alapítványunk szellemi vezetője.

Rendszeres és eseti adományozóink mellett szeretnénk köszönetet mondani szendehelyi támogatóinknak, akiktől édességet, ruhát és háztartási eszközöket kaptunk, valamint a pataki Mikulásháznak, ahol gyermekeinket ajándékcsomaggal várták.

Büszkén számolunk be arról is, hogy munkatársunk, Oláh Borbála, aki egyben a karancssági karitászcsoport vezetője, Szent Erzsébet-díjat kapott. Hitvallásáról ebben a cikkben olvashatnak.

 

A Szent Ferenc Szegényei Alapítvány köszöni valamennyi adományozója segítségét! További munkánkhoz támogatást az alábbi számlaszámra történő befizetéssel tudunk fogadni: OTP Bank 11742094-26993856 (Kedvezményezett: Szent Ferenc Szegényei Alapítvány).

Szent Ferenc Szegényei Alapítvány
Szent Ferenc Szegényei Alapítvány