Gyerekeket ajándékoztunk meg

Szent Miklós napján

Használt, de jó állapotú számítógépeket ajánlottak fel alapítványunknak, az eszközöket általános iskolás korú gyermeket nevelő családok számára adtuk át.

A számítógépeket Dr. Dóczy Zsuzsanna szemész főorvos juttatta el szervezetünkhöz, a felajánlást az érintett családok nevében is köszönjük!

 

 

Mikulás csomagok óvodásoknak

 

A Beer Miklós nyugalmazott váci megyéspüspök által vezetett Szent Ferenc Szegényei Alapítvány a Máltai Szeretetszolgálat Jelenlét programjához csatlakozva - mely az ország legszegényebb településeit öleli fel - elsősorban a Nógrád megyei Ságújfalun igyekszik segíteni az önkormányzat, az óvoda és az iskola munkáját. Szent Miklós napjához közeledve az óvodásokat leptük meg egy-egy csomaggal.

Alapítványunk munkatársai ezekben a hetekben személyesen keresik fel a település valamennyi családját, hogy pontos diagnózist és cselekvési tervet készíthessünk arra vonatkozóan, kinek mire van szüksége: tüzelőre, téli ruhára, tartós élelmiszerre, ingatlannal kapcsolatos javításra. Lakhatással összefüggő segítségnyújtásra (pl. tetőjavításra) kizárólag az érintett család személyes közreműködésével van lehetőség.

 

 

Épül a jelenlétház

 

Ezúton is köszönjük mindazok felajánlását, akik jelenleg is épülő, bővülő jelenlétházunk munkálatait, illetve szervezetünk céljainak megvalósítását segítik adományaikkal. A támogatásokat az alábbi számlaszámra történő befizetéssel tudjuk fogadni: OTP Bank 11742094-26993856 (Szent Ferenc Szegényei Alapítvány).

Alapítványunkkal kapcsolatos hír az is, hogy elkészült az emblémánk, melyet decembertől használunk. Köszönet a készítőnek, Lukács Andreának.

A Szent Ferenc Szegényei Alapítvány eddigi tevékenységéről itt olvashatnak bővebben.

Szent Ferenc Szegényei Alapítvány
Szent Ferenc Szegényei Alapítvány