Játszva a szabálykövetésről

A kamaszok jövője

Jelenlét Ságújfalun és Szalmatercsen, Nógrád megyében. Alapítványunk márciusban végzett munkájáról tájékoztatjuk olvasóinkat, támogatóinkat.

Beer Miklós, a Szent Ferenc Szegényei Alapítvány elnöke megáldotta az adományozóink segítségével kibővített szalmatercsi jelenlétpontot. Tágasabb, komfortosabb helyen fogadhatjuk a gyerekeket.

Sokat jelent egy-egy családnak, ha segítünk a falusi csok igénylésével kapcsolatos ügyintézésben.

Nagyon örülünk, hogy töretlenül népszerűek gyermekfoglalkozásaink mindkét településünkön. Az egyik alkalommal Szentes Dezső szalmatercsi polgármester a templom történetét mesélte el, egy másik napon Petrovics Lúcia nővér énekelt a gyerekekkel. A programok után a résztvevők hazaszállítását is megszervezzük.

A Jelenlét program kiemelt eleme a legkisebbekkel való törődés. Családmentoraink rendre felkeresik azokat a családokat, amelyeknél újszülött érkezik, és babacsomagot adnak át számukra. Mozgásfejlesztő szakemberünk akár odahaza is segít a kismamáknak, klubunkban pedig előadásokat hallhatnak a szülők a gyermekek fejlődéséről, valamint az anyukák egymással is megbeszélhetik tapasztalataikat.

Büszkék vagyunk angol klubunkra, külföldi önkéntes diákok tanítják, gyakorolják a nyelvet a hozzánk járó gyerekekkel, társasjáték klubunknak pedig egyebek mellett az is célja, hogy a mindenkori szabályok betartására neveljük a kamaszokat.

A közelmúltban kérdezz-felelek tanulókört indítottunk Szita Zoltánné vezetésével. Nyugdíjas tanítónk matematikából és nyelvtanból tart különórát a gyerekeknek. Mindemellett folyamatosak kézműves foglalkozásaink, rendszeresen juttatunk élelmiszer-adományokat a rászorulóknak, illetve havonta tartunk – felajánlóinknak köszönhetően – ruhabörzét is.

Alapítványunk jogosult az 1 %-os  szja-felajánlások fogadására. Köszönetet mondunk mindazon magánszemélyeknek, akik szervezetünket jelölik meg kedvezményezettként. Szent Ferenc Szegényei Alapítvány - Adószám: 19224736-1-13

 

Köszönjük azok segítségét is, akik rendszeres vagy egyedi utalással biztosítják munkánk fedezetét. Támogatást az alábbi számlaszámra történő befizetéssel tudunk fogadni: OTP Bank 11742094-26993856 (Kedvezményezett: Szent Ferenc Szegényei Alapítvány).

Szent Ferenc Szegényei Alapítvány
Szent Ferenc Szegényei Alapítvány