Ruha menekülteknek, élelmiszer rászorulóknak

Időseknek, nagycsaládosoknak

Kárpátaljáról érkezett menekülteknek juttattunk ruhaneműt, miközben a Nógrád megyei Ságújfalun és Szalmatercsen is folyamatos a Szent Ferenc Szegényei Alapítvány munkája.

Az alapítványunkhoz folyamatosan érkező ruhafelajánlásokból a Dunakanyarban elszállásolt ukrajnai menekülteknek juttattunk az elmúlt napokban téli ruhaneműket. Beer Miklós kuratóriumi elnök köszönetét fejezi ki minden segítőszándékú magyarnak, aki szállással, élelemmel vagy bármilyen egyéb módon segíti a háború elől menekülőket.

 

Élelmiszerek rászorulóknak

 

Folyamatosan zajlik a Jelenlét program a Szent Ferenc Szegényei Alapítvány által patronált Ságújfalu és Szalmatercs településeken. Idősek és nagycsaládosok egyaránt kaptak azokból az élelmiszercsomagokból, amelyeket Máriabesnyőről juttattak el szervezetünkhöz. Hálás köszönet érte!

Alapítványunk kiemelt figyelmet fordít a gyermekekre.  Rendszeresek babamasszázs foglalkozásaink, illetve Csonkáné Lengyel Eszter védőnő olyan váratlan helyzetekre készíti fel az anyukákat, amikor fontos a lélekjelenlét, például ha egy gyermek játékot vesz a szájába, esetleg félrenyeli.

Játékbörze, főzőtanfolyam

 

Alapítványunk még a karácsonyi időszakban kapott játékfelajánlásokat az Angyalföldi Szent Mihály Plébániától, börze keretében családok, gyerekek válogathattak a minőségi, kiváló állapotú eszközök közül.

 

Jelenlétházunkban felső tagozatos lányokkal rendszeresen szervezünk közös sütést-főzést, miközben munkatársainkhoz a családok hivatalos ügyekben is fordulhatnak adminisztratív segítségért, például egy állásinterjú előtti önéletrajz megírásával kapcsolatban.

A Máltai Szeretetszolgálat szervezésében minden hónapban mozgó játszóbusz érkezik az általános iskolához, a program keretében közösségépítő, érzékenyítő játékokra kerül sor felső tagozatos gyerekek részvételével.

Bútorfelajánlás, programok Szalmatercsen is

 

Alapítványunk a rendszeresen érkező bútor- és ruhafelajánlásokat is igyekszik lehetőségei szerint eljuttatni a rászorulók számára, miközben az elmúlt időszakban a Ságújfaluval szomszédos Szalmatercsen is megkezdődtek a gyermekfoglalkozások.

Köszönjük mindenkinek alapítványunk támogatását! További munkánkhoz segítséget az alábbi számlaszámra történő befizetéssel tudunk fogadni: OTP Bank 11742094-26993856 (Kedvezményezett: Szent Ferenc Szegényei Alapítvány).

Szent Ferenc Szegényei Alapítvány
Szent Ferenc Szegényei Alapítvány