Orvosi busz a jelenlétponton

Vérvétel és EKG

Új, egészségügyi szolgáltatással bővült a Szent Ferenc Szegényei Alapítvány tevékenysége a Nógrád megyei Ságújfalun. Továbbra is népszerű az élelmiszerbank-program Szalmatercsen, és mindkét településen folyamatosak gyermekfoglalkozásaink is.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálattal együttműködve vérvételre és EKG-vizsgálatra is alkalmas orvosi busz érkezik kéthetente a ságújfalui jelenlétpontra, ahol szakápoló, valamint webkamerán keresztül orvos áll térítésmentesen a helyiek rendelkezésére, akik szükség esetén beutalót is kapnak szakrendelésre.

A családokat a hét bármely napján ingyenes mosási lehetőség is várja, valamint munkatársaink hivatalos ügyek intézésében, űrlapok, kérelmek kitöltésében is rendelkezésre állnak.

Igyekszünk minden családnak személyre szabott segítséget nyújtani, legyen az babaágy, pelenkacsomag vagy éppen élelmiszer.

Továbbra is mindkét településünkön hangsúlyosan foglalkozunk a gyermekek fejlesztésével, korrepetálásával, valamint ügyességi és társasjáték-klubot szervezünk számukra. Szükség esetén hazakísérjük őket az óvodából, iskolából, a családlátogatások alkalmával pedig kolléganőink mesélnek a kicsiknek.

A jó idő beköszöntével örömmel használják új udvari játékainkat a szalmatercsi gyerekek, miközben - adományozóinknak köszönhetően - zajlik a jelenlétház bővítése is.

Ezúton is köszönjük mindazok segítségét, akik rendszeres vagy egyedi utalással segítik munkánkat. Támogatást az alábbi számlaszámra történő befizetéssel tudunk fogadni: OTP Bank 11742094-26993856 (Kedvezményezett: Szent Ferenc Szegényei Alapítvány).

Szent Ferenc Szegényei Alapítvány
Szent Ferenc Szegényei Alapítvány