Formálódik a csapat

Az első lépések

Dr. Beer Miklós, a Szent Ferenc Szegényei Alapítvány kuratóriumi elnökének felhívására több tucatnyian jelentkeztek az elmúlt hetekben, hónapokban közös gondolkodásra, önkéntes munkára. Január 18-án megismerkedtünk egymással.

 

A találkozásról L. Ritók Nóra, az Igazgyöngy Alapítvány alapítója így számolt be közösségi oldalán:

 

Most értem haza Nagymarosról. Pár hónapja Dr. Beer Miklós püspök úr nyilatkozta valahol, hogy várja azokat, akik együtt gondolkodnának vele a roma integráció támogatása, a generációs szegénység elleni küzdelem kapcsán. Azóta létrehozta az alapítványát, és most meghívott bennünket egy beszélgetésre.

 

A témához kötődve sokféle tudású és tapasztalatú ember jött el, egyben azonban megegyezett mindenki: az elköteleződésben, hogy szeretne tenni valamit, és szeretne olyanokkal együtt dolgozni, konkrét feladatokban, akikkel egyetértésben, csapatban dolgozhat.

 

A fogyatékosügytől a hajléktalanságig, a szalmaépítéstől a biogazdálkodásig, az állami gondozottaktól az alkoholisták helyzetéig, az adományozástól a fogvatartottak utógondozásig sokféle területen dolgozó civilek mutatkoztunk be egymásnak, és mondtuk el a véleményünket a témáról.

 

Persze a közös munka még most körvonalazódik. Ez csak az első lépés volt.

 

Köszönjük a kedves fogadtatást Püspök úrnak és munkatársainak. Jó érzés (milyen kevés elég nekem!), ha valaki az egyházon belülről nem ugrik a torkomnak, ha az egyház szerepvállalásáról, az egyházi iskolák szegregáló hatásáról beszélek... Drukkolok az alapítványának. Többen leszünk, egyre többen. És ez nagyon jó...

 

*

 

A Szent Ferenc Szegényei Alapítvány feladatának tekinti

 

a szemléletformálást

  • teremtett világunk védelméért
  • a párbeszéd kultúrájának megteremtéséért
  • a hiteles keresztény értékrend képviseletéért

a segítségnyújtást

  • mélyszegénységben élők
  • fogyatékos gyerekeket nevelő családok
  • karitatív, szociális tevékenységet végző intézmények számára

az együttműködést

  • felzárkóztató programokban
  • partnerszervezetekkel

 

Örömmel adunk hírt a segítségnyújtás már működő, szép példáiról is. Ide kattintva léphet kapcsolatba velünk.

Szent Ferenc Szegényei Alapítvány
Szent Ferenc Szegényei Alapítvány