Nyáron is együtt a gyerekekkel

Kétszázan az élelmiszerbank programban

Táborral és sok programmal készülünk a nyárra, és a tanulókört sem szüneteltetjük. A vakáció beköszönte előtt visszatekintünk az elmúlt hetekre.

A ságújfalui és szalmatercsi gyerekeket közösen vittük el a Nagykeresztúr község közelében található Kisfaludi Lovastanyára, ahol kézműves foglalkozások, állatsimogató és sok játék várta őket, majd következett a lovaglás.

Június első napjaiban a gyereknappal egybekötve szerveztük meg a szalmatercsi termelői piacot, a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel közös programunkban pedig immár kétszázan vesznek részt, ennyien járnak hozzánk lejárat előtti élelmiszerért. Nagy segítség ez sok családnak.

A Szent Ferenc Szegényei Alapítvány ságújfalui jelenlétházánál kerékpárversennyel egybekötött gyereknapra került sor, és a tanév végéhez közeledve több alkalommal játszottak nálunk alsó tagozatos diákok.

Továbbra is rendszeresen tartjuk a baba-mama klubot, a bütykölde foglalkozásokat, és ismét szerveztünk ruhabörzét.

A délutáni tanulókörben a házi feladat elvégzéséhez nyújtunk segítséget, ezt a foglalkozást nyáron sem szüneteltetjük. Örömmel adunk hírt arról is, hogy újabb családok csatlakoztak a kiskert programhoz, az ingyenes vetőmagokért cserébe annyit kérünk, mindenki készítse elő a kertjét, ássa fel a leendő ágyásokat.

Adományozóinknak köszönhetően a ságújfalui iskolások idén nyáron szervezett keretek között utazhatnak a balatoni Erzsébet táborba, a buszköltséget alapítványunk állja.

 

Ezúton is köszönjük azok segítségét, akik rendszeres vagy egyedi utalással biztosítják munkánk fedezetét. Támogatást az alábbi számlaszámra történő befizetéssel tudunk fogadni: OTP Bank 11742094-26993856 (Kedvezményezett: Szent Ferenc Szegényei Alapítvány).

Szent Ferenc Szegényei Alapítvány
Szent Ferenc Szegényei Alapítvány