Népszerű volt első termelői piacunk

Folytatás október 30-án

Elsősorban Nógrád megyei őstermelők számára szervezett termelői piacot a Szent Ferenc Szegényei Alapítvány a helyi önkormányzat segítségével október 2-án Szalmatercsen.

Az első alkalommal megszervezett piacra szép számmal érkeztek termelők és vásárlók egyaránt. A kezdeményezés jó fogadtatását jelzi, hogy szinte az összes hús- és sajttermékek elfogyott, valamint savanyúságokból, valamint a karancssági karitászosok által készített kosarakból is vásároltak a helybeliek.

Szintén a piac népszerűségét mutatja, hogy 20 kiló lisztből összesen 400 lángos fogyott el, amit elsősorban Gácsi Marika néninek köszönünk, ő dagasztotta és sütötte a lángost.

Az igények felmérése után alapítványunk úgy döntött, hogy a következő piacot október 30-ra szervezi meg Szalmatercsen, termelők az info (kukac) szentferencszegenyei.hu címen jelentkezhetnek.

 

További hír alapítványunk munkájáról, hogy a Máltai Szeretetszolgálat "tetőkommandó csapata" tetőt javít Ságújfalun egy 11 gyermekes családnál. A munkában a család tagjai, a nagyobb gyerekek is aktívan részt vesznek.

Köszönjük mindenkinek alapítványunk támogatását! További munkánkhoz segítséget az alábbi számlaszámra történő befizetéssel tudunk fogadni: OTP Bank 11742094-26993856 (Kedvezményezett: Szent Ferenc Szegényei Alapítvány).

Szent Ferenc Szegényei Alapítvány
Szent Ferenc Szegényei Alapítvány