Mosógép a jelenlétházban, piac Szalmatercsen

Tisztálkodni, zuhanyozni is lehet

Mindazok használhatják a Szent Ferenc Szegényei Alapítvány mosógépét szervezetünk ságújfalui jelenlétházában, akiknek odahaza nincs lehetőségük ruháik tisztítására.

A saját mosógéppel nem rendelkező ságújfaluiak előre egyeztetett időpontban vehetik igénybe alapítványunk mosókonyháját. Az arra rászorulóknak tisztálkodási, zuhanyzási lehetőséget is biztosítunk.

 

Fontos célkitűzésünk, hogy közelgő hideg hónapokban is folyamatosan nyitva tartsuk mindkét Nógrád megyei jelenlétpontunkat, és állandó foglalkozásaink mellett melegedési lehetőséget is biztosítsunk azoknak, akik nem tudják kellő módon felfűteni otthonaikat.  Dr. Beer Miklós kuratóriumi elnök ezúton is külön köszönetét fejezi ki adományozóinknak, hogy saját, drasztikusan megemelkedett rezsiköltségeik ellenére továbbra is támogatják munkánkat, szervezetünk patronáltjainak mindennapjait.  "Köszönet minden nagylelkű adományért! Hálás szívvel gondolok mindenkire, aki – lehetőségeihez mérten – ezekben a nehéz időkben is gondol az elesettekre. Egyikünk sem maga választotta meg, hova, milyen körülmények közé született" – fogalmazott Miklós püspök. (Bankszámlaszámunk a cikk alján található.)

 

Használt kerékpárokat adtunk át

 

Az elmúlt napokban Budapestről érkezett használt Bubi bicikliket adtunk át Ságújfalun és Szalmatercsen elsősorban azok számára, akik a települések külterületein élnek. A kerékpárok térítésmentes bérletbe kerültek, azokat továbbértékesíteni nem szabad.

Tiszta szoba, tanulmányi támogatás

 

Adományozóink felajánlásai lehetővé tették, hogy sódert és cementet tudjunk vásárolni egy háromgyermekes család számára, amely így le tudta cserélni háza dohos hajópadlóját. A helyére betonaljzat került. A munkákra azért volt különösen szükség, mert az egyik itt lakó gyermek az egészségtelen körülmények miatt rendszeresen kapott köhögőrohamot.

Egy másik családnak a covid-árvákért tevékenykedő Regőczi Alapítvány révén tudtunk segítséget nyújtani. Az özvegyen maradt édesanya kérelmét gondoztuk az eljárás során, melynek végén nagyobb összegű támogatásban részesült gyermeke középiskolai tanulmányainak biztosítására.

 

Mindemellett folyamatosan biztosítunk az érintett családoknak adósságrendezési és falusi csokkal kapcsolatos szakmai ügyintézést.

 

Újra volt termelői piac

 

A szalmatercsiek kérésére  alapítványunk ismét termelői piacot szervezett. Kézműves termékeket, mézet, kerámiát, savanyúságot, almát, diót, virágot lehetett vásárolni, mi pedig teával és zsíros deszkával kínáltuk a sokaságot.

Szalmatercsi jelenlétházunkban is folyamatosak a gyermekfoglalkozások, legutóbbi kukta klubunk során gyümölcssalátát készítettünk. Kiss Kinga mozgásfejlesztő nem csupán a jelenlétponton, hanem családoknál is foglalkozik a gyerekekkel, szerdánként baba-mama klubot tartunk, családmentorunk pedig folyamatos kapcsolatot tart a kismamákkal.

Az elmúlt hetekben is tartottunk ruhabörzét, 24 család kapott élelmiszercsomagot, a helyi gyógyszertárral kötött megállapodás alapján újabb idős asszonynak váltottuk ki a gyógyszereit, tápszerrel és pelenkával pedig kisgyermekes családoknak segítettünk.

 

A Szent Ferenc Szegényei Alapítvány köszöni valamennyi adományozója segítségét! További munkánkhoz támogatást az alábbi számlaszámra történő befizetéssel tudunk fogadni: OTP Bank 11742094-26993856 (Kedvezményezett: Szent Ferenc Szegényei Alapítvány).

Szent Ferenc Szegényei Alapítvány
Szent Ferenc Szegényei Alapítvány