Megható levelet kaptunk

Mi rejlik egy családi ház ablaka mögött?

Az apaságról szóló előadásunk, szemészeti szűrésünk, élelmiszerbankos akciónk és aktuális híreink mellett rendhagyó módon ezúttal egy alapítványunkhoz érkezett levelet is ismertetünk.

Kétnapos szemészeti szűrést tartottunk óvodások, iskolások részére Ságújfalun. Akiknek indokolt a szemüveg, térítésmentesen juthatnak hozzá, és a keretet is maguk választhatják ki. Folyamatos, szintén ingyenes szolgáltatásunk a mosási lehetőség, csupán időpont-egyeztetés szükséges munkatársainkkal.

Rendszeres heti foglalkozásunk a társasjátékklub, a kismamaklub, valamint a bütykölde, melynek egyik alkalmán a jó időt kihasználva együtt kertészkedtünk a gyerekekkel a jelenlétház körül.

Nagyon örülünk a tanulókör népszerűségének is, délután együtt készülünk a másnapi órákra, a kisgyermekes családoknak pedig fejlesztőjátékokat, játszószőnyeget, babakocsit juttatunk.

Szalmatercsi és Nógrád megyei gyerekekkel a szátoki Ceferino-házba látogattunk el, ahol az apaságról és a szent életéről hallhattunk előadást, anyák napján pedig a templomban ajándékokkal köszöntöttük az édesanyákat, nagymamákat.

Jó rajtot vett élelmiszerbankos akciónk, immár második hónapja naponta több család részére juttatunk lejárat előtti élelmiszert a salgótarjáni Penny Market üzletből. Összesen majdnem kétszáz fő kapcsolódott a programba, melynek célja, hogy ne vesszen kárba semmilyen élelmiszer. Szükség esetén gyógyszert, lázmérőt tudunk biztosítani, és Szalmatercsen is folyamatosak gyermekfoglalkozásaink.

Végül pedig egy megható levelet ismertetünk, melyet Beer Miklós, alapítványunk elnöke kapott.

 

Kedves Miklós atya!

 

Mindig csak a tévében láttam a Szent Ferenc Szegényei Alapítványhoz hasonló szervezeteket, amelyek segítenek bajba jutott családokon. Nagyon boldog voltam, amikor megtudtam, hogy alapítványa Ságújfalun is tevékenykedni fog.

 

Tizenhárom éves voltam, amikor szembesültem a mindennapi problémákkal, a szegénységgel. Szüleim azon aggodalmaskodtak, mit tudnak nap mint nap az asztalra tenni nekünk, miből és mikor tudnak új ruhákat venni. Nem tudhatjuk, mi rejlik egy családi ház ablaka mögött, amikor elsétálunk előtte az utcán.

 

Kamasz voltam, amikor ruhát és plüssmacit ajándékoztam azoknak, akikről azt gondoltam, szívesen fogadják. Mára felnőttem, és bevallom, nem gondoltam volna, hogy egyszer majd én is kapok segítséget. Tapasztaltam és folyamatosan tapasztalom, hogy a Szent Ferenc Szegényei Alapítvány tevékenysége nemcsak az adományozásból áll, hanem odafigyelést, törődést is jelent. Legyen az segítségnyújtás hivatali ügyintézésben, vagy különböző programok szervezése kicsiknek és nagyoknak.

 

Kismama voltam, amikor találkoztam az alapítvány munkatársaival. Minden a kismamaklubbal kezdődött, ahol sok fontos tanácsot kaptam, nagyon örültem, hogy van kihez fordulnom a kérdéseimmel. Azóta már két gyermekemmel járok a jelenlétházba.

 

Hálás vagyok, mert már nagyon sok segítséget kaptam és kapok az alapítványtól. Babaruhát, kelengyét, babakocsit, tűzifát, és a hivatalos ügyek intézésben is tudok mindig támaszkodni Edinára. Amikor bekopog az ajtón, mindig egy kedves szóval vagy Bibliából kiírt igével érkezik meg hozzánk. Majd jön a közös játék gyerekekkel. Ilyenkor mindig békét és nyugalmat érzek a házunkban. De ugyanez mondható a jelenlétpont programjairól is, nagy öröm, hogy gyerekeim kiegyensúlyozottak, nyugodtak és szinte már otthon érzik magukat az alapítványnál.

 

Mindezt nem tudom elégszer megköszönni. Köszönöm!

 

Ságújfalu, 2023 májusa 

 

Rimainé Csonka Anett

***

Alapítványunk ezúton is köszönjük azok segítségét, akik rendszeres vagy egyedi utalással biztosítják munkánk fedezetét. Támogatást az alábbi számlaszámra történő befizetéssel tudunk fogadni: OTP Bank 11742094-26993856 (Kedvezményezett: Szent Ferenc Szegényei Alapítvány).

 

Szervezetünk jogosult az 1 %-os  szja-felajánlások fogadására. Köszönetet mondunk mindazoknak, akik adóbevallásukban bennünket jelölnek meg kedvezményezettként. Szent Ferenc Szegényei Alapítvány - Adószám: 19224736-1-13

Szent Ferenc Szegényei Alapítvány
Szent Ferenc Szegényei Alapítvány