Többen még sosem nyaraltak

Már várják a jövő évit

Adományozóinknak köszönhetően harminc gyermek számára szerveztünk napközis tábort az elmúlt héten a Nógrád megyei Szalmatercsen. Az érintett helybeli és ságújfalui gyerekek közül többen most először (!) vettek részt táborban, sokuknak pedig ez az öt nap jelentette az idei nyaralást, családjaik anyagi helyzete ugyanis semmilyen utazást nem tesz lehetővé.

A hétfői nap az ismerkedés és a közös játék jegyében telt, ehhez a Máltai Szeretetszolgálat játszóbusza nyújtott segítséget.

Kedden rajzversenyt szerveztünk, ezzel párhuzamosan szemészeti szűrés is zajlott. Délután családmentorunk tartott „boldogságóra” foglalkozást, melynek keretében a gyerekek egy képzeletbeli szigetre utaztak, ahol a jó és a rossz közötti különbséget tapasztalták meg.

 

A napot szentmise zárta, melyet Beer Miklós, a Szent Ferenc Szegényei Alapítvány kuratóriumi elnöke mutatott be.

Szerdán külföldi önkéntes fiatalok segítségével sportversenyekre került sor, és ismét sokat játszottunk.

Másnap kirándulást tettünk Salgó és Somoskő várához, a buszos utazást gyalogtúrával színesítettük.

A péntek délelőtti játékos foglalkozásokat a Romano Glaszo népzenei előadása és táncház követte, majd a helyi egyházközség lángossal kedveskedett minden résztvevőnek. Az utolsó napon szeretettel láttuk a szülőket és a szalmatercsi lakosokat. Nekik külön köszönettel tartozunk, hiszen sok önkéntes segítette a tábor lebonyolítását.

Büszkék vagyunk arra, hogy az első alkalommal megrendezett szalmatercsi napközis tábor nagyszerűen sikerült, a gyerekek már most várják a jövő évit. Köszönjük minden támogatónknak, hogy tartalmas, örömteli napokat tettek lehetővé sok-sok gyermek számára!

 

További munkánkhoz segítséget az alábbi számlaszámra történő befizetéssel tudunk fogadni: OTP Bank 11742094-26993856 (Kedvezményezett: Szent Ferenc Szegényei Alapítvány).

Szent Ferenc Szegényei Alapítvány
Szent Ferenc Szegényei Alapítvány