Tíz ember otthona égett le – gyűjtést szervezünk

Mindenük odaveszett

Tíz ember, köztük négy gyermek otthona égett le a Nógrád megyei Ságújfalun. A Szent Ferenc Szegényei Alapítvány a család megsegítésére gyűjtést szervez.

A település egyik legszegényebb családja lakott abban a házban, amely a napokban égett le Ságújfalun. A tető teljesen megsemmisült, ahogy a család használati tárgyai, ruhái is.

A baleset után a helyiek azonnal a szerencsétlenül járt család segítségére siettek, három különböző helyen rokonok és ismerősök szállásolták el őket, mivel Ságújfalun nem áll rendelkezésre szociális bérlakás.

 

Tartós élelmiszerek és ruhaadományok már érkeztek, jelenleg az a legfontosabb, hogy a ház mielőbb lakhatóvá váljék. Alapítványunk - anyagi lehetőségeihez mérten - igyekszik segítséget nyújtani, azonban a kár nagyságára tekintettel tisztelettel megköszönjük mindazon magánszemélyek és cégek felajánlásait, akik hozzájárulnának az újjáépítéshez.

A felajánlásokat a Szent Ferenc Szegényei Alapítvány számlaszámára történő utalással tudjuk fogadni (OTP Bank 11742094-26993856). A közleményben kérjük feltüntetni: "Leégett ház".

 

Itt köszönöm meg újra mindazok segítségét, akik tavalyi gyűjtésünkhöz csatlakoztak. A Katolikus Szeretetszolgálat ipolytölgyesi fogyatékosotthona már átvette és használja azt a hét személyes Dacia gépkocsit, amelynek megvásárlását Önökön keresztül alapítványunk is támogatni tudta.

Bízom benne, hogy együtt újra azok segítségére tudunk sietni, akiknek erre éppen a legnagyobb szükségük van.

 

Szeretettel

Dr. Beer Miklós

A Szent Ferenc Szegényei Alapítvány kuratóriumi elnöke

Szent Ferenc Szegényei Alapítvány
Szent Ferenc Szegényei Alapítvány