Kirándulások, táborok, élmények

Köszönet az önkénteseknek is!

Felejthetetlen élményt jelentett a szalmatercsi és ságújfalui gyerekeknek az a kirándulás, melyet a Szent Ferenc Szegényei Alapítvány a Fővárosi Nagycirkuszba, valamint az Állatkertbe szervezett.

Jelenlétpontjainkra járó gyerekekkel, összesen negyvenöt fővel indultunk útnak. Sokak számára ez volt az első alkalom, hogy láthassák a Fővárosi Állat- és Növénykertet, eljussanak a Cirkuszba. Megható volt látni, ahogy rácsodálkoztak egy-egy állatra, figyelték a zsonglőröket, tornászokat.

Egész nyáron célunk, hogy tartalmas időtöltést biztosítsunk a ránk bízott gyerekeknek. Napközis mini táborunk – önkéntesek segítségével – Szalmatercsen zajlott.

A Khamaro Band táncháza Ságújfalun várta a gyerekeket.

Zumba táncot tanított egy önkéntesünk, várhatóan lesznek újabb alkalmak is.

Mindig nagy létszámmal zajlanak bütykölde foglalkozásaink. Legkisebb tagunk, Jázmin, másfél hónapos, Lola, aki szintén kisbabakora óta jár hozzánk, már az olló használatát gyakorolja nagyobb testvéreivel.

Beer Miklóssal, alapítványunk elnökével közösen bontottuk azokat a szélcsengőket, melyeket adományként kaptunk, kismama klubunk pedig – a szülések miatt – alacsonyabb létszámmal ugyan, de nyáron is működik.

A kóbor kutyák sokszor okoznak nehézséget Nógrád megyében is, ezért tartjuk nagyon fontosnak az ivartalanítási akciókat, melyek során az ebek chipeket és oltást is kapnak.

Ezúton is köszönjük azok segítségét, akik rendszeres vagy egyedi utalással biztosítják munkánk fedezetét. Támogatást az alábbi számlaszámra történő befizetéssel tudunk fogadni: OTP Bank 11742094-26993856 (Kedvezményezett: Szent Ferenc Szegényei Alapítvány).

Szent Ferenc Szegényei Alapítvány
Szent Ferenc Szegényei Alapítvány