Kályha a rászorulóknak, advent a gyerekekkel

Köszönet az önkénteseknek!

A hideg időjárás beköszöntével külön figyelmet fordít a Szent Ferenc Szegényei Alapítvány a nehéz körülmények között élőkre. Rendszeresek gyermekfoglalkozásaink, cipősdoboz ajándékokat kaptunk Budapestről, és készülünk az ünnepekre is. Képes beszámolónk Ságújfaluból és Szalmatercsről.

Az elmúlt hetekben húsz családot tudtunk tűzifával és új kályhával segíteni – valamennyi esetben szén-monoxid-mérőt is átadtunk –, valamint kerti wc-t szállítottunk olyan házakhoz, melyekben nincs fürdőszoba. Célunk, hogy házanként legalább egy helyiséget fel tudjanak fűteni az ott élők.

Személyre szabott segítségre törekszünk mindkét Nógrád megyei településünkön, ezért látogatjuk rendszeresen a családokat, a kismamáknak vitaminokat osztunk.

Jelenlétpontjainkon elsősorban a gyerekek tanulmányai előmenetelét kívánjuk segíteni. A tanulósarokban Szentes Dezsőné Anikó és Deák Angéla áll a diákok rendelkezésére, Kuris Tibor önkéntes hitoktató pedig társasjáték klubba várja a gyerekeket. Köszönet valamennyiüknek! Heti rendszerességgel zajlanak baba-mama foglalkozásaink is.

Immár második alkalommal kaptunk cipősdoboz ajándékokat a Szent II. János Pál Iskolaközponttól. Alapítványunk ezúton köszöni a gyűjtést szervező pedagógusoknak és a diákoknak, hogy ismét gondoltak a Nógrád megyei gyerekekre. Az ajándékokat karácsonykor adjuk át. Nagy lesz az öröm, köszönet érte minden közreműködő diáknak!

Megkezdődött az advent. Jelenlétpontjainkon kézműves foglalkozásokkal, koszorúkészítéssel készülünk a karácsonyra, és a várakozás jegyében szerveztük meg ismét termelői piacunkat, melyet az esős időjárás ellenére is szép számmal kerestek fel termelők és vásárlók egyaránt. Gácsi Mihályné Marika néni vezetésével a gyerekek adventi műsort adtak elő.

Adományozóinknak hála, jelenlétházaink továbbra méltó körülmények között fogadják a gyerekeket. Felújítási munkáink során korszerű tanulósarkot alakítottunk ki Szalmatercsen és Ságújfalun, valamint új játszótéri eszközöket is elhelyeztünk a szalmatercsi jelenlétpont udvarán.

Ezúton is köszönjük azok segítségét, akik rendszeres vagy egyedi utalással biztosítják munkánk fedezetét. Támogatást az alábbi számlaszámra történő befizetéssel tudunk fogadni: OTP Bank 11742094-26993856 (Kedvezményezett: Szent Ferenc Szegényei Alapítvány).

Szent Ferenc Szegényei Alapítvány
Szent Ferenc Szegényei Alapítvány