Iskolatáskákat, ruhákat, vitaminokat, építőanyagot adtunk át

Cipők, ágyneműk, tanszerek

Az elmúlt hetekben – közeledve a tanévhez – a közvetlen támogatások mellett a Szent Ferenc Szegényei Alapítvány nagy hangsúlyt fektetett a gyerekek felzárkóztatására.

Szalmatercsen a szokásos gyerekfoglalkozások mellett napi rendszerességgel segítettünk a tanulási nehézségekkel küzdő diákoknak felkészülni az iskolakezdésre. Gyakoroltuk az írást-olvasást, a matematikát, miközben a kisebb testvérek színezőkkel rajzolhattak. Közben sokan látogatták a kukta klubot is. A jelenlétházunk udvarán álló barackfáról szedtünk gyümölcsöt, ezt is felhasználva készítettünk finomságokat.

A közelmúltban a Máltai Szeretetszolgálat programja keretében – különleges foglalkozás során – egy képregényszerkesztő programot is bemutattunk a gyerekeknek, továbbá nyárzáróra utaztunk Mátraverebélyre.

Hetente tartjuk a baba-mama klubot, ahol családmentorunk ad tanácsokat a szülőknek, szoros a kapcsolatunk a védőnővel, mozgásfejlesztő szakember is jár hozzánk, és rendszeresen kapnak babacsomagokat is a családok. Adósságrendező szakértőnknek köszönhetően egyre többeken tudunk segíteni, részletfizetést, haladékot kérni, továbbá a falusi csok adta lehetőséget kihasználni. Az ügyintézés folyamatos a jelenlétházban, bátorítjuk a lakosságot, keressenek bennünket bizalommal.

Az elmúlt hetekben is szerveztünk ruhabörzét, ahol sok ágynemű, paplan, párna, ruha és cipő került rászorulókhoz. Egy családnak villanyrezsóval segítettünk, egy másiknak pedig – alapítványunk adományozóinak köszönhetően – építőanyagot juttattunk, hogy méltatlan lakhatási körülményeiken javítani tudjanak.

Ugyancsak Szalmatercsen – a Máltai Szeretetszolgálat akciójához kapcsolódva – több család kutyája kapott veszettség elleni oltást, féreghajtót, valamint chipet, a kóbor kutyák létszámának csökkentése érdekében pedig ivartalanításra is sor került, akárcsak a szomszédos Ságújfalun.

Ságújfalu községben az elmúlt hetekben is felkerestük azokat a családokat, ahová újszülött érkezett, a szülők részére babacsomagot és fürdetőkádat adtunk át. A helybéli kismamák rendszeresen kapnak alapítványunktól magzatvédő vitaminokat, heti rendszerességgel pedig jelenlétházunkban van lehetőség tapasztalatcserére, valamint családmentorunktól tanácsokat kérni.

Ságújfalun is rendeztünk ruhabörzét, iskolatáskákat adtunk át – melyeket Szendehelyről kaptunk, és ezúton is köszönünk! –, továbbá kitartóan tanítjuk sütni és főzni a lányokat, egyik fotónkon épp kókuszgolyókat készítünk.

Beer Miklós kuratóriumi elnök ezúton is köszöni minden adományozónk egyedi és rendszeres támogatását a legkisebbtől a nagyobb összegekig! Mindez óriási segítség munkánkhoz! A Jelenlét programot az alábbi számlaszámra történő utalással lehet támogatni: OTP Bank 11742094-26993856 (Kedvezményezett: Szent Ferenc Szegényei Alapítvány).

Szent Ferenc Szegényei Alapítvány
Szent Ferenc Szegényei Alapítvány