Hazajárnak a gyerekek a jelenlétpontokra

A házi feladat az első

A leckeírás után játék, közösségi program, vagy éppen a magaságyások gondozása következik alapítványunk Nógrád megyei jelenlétpontjain, ahová szinte hazajárnak a gyerekek. Májusi beszámolónk.

A főzés mellett a háztáji zöldségek megtermelését is megtanítjuk a gyerekeknek az új magaságyásoknál, ahova hagymát, káposztát, paradicsomot ültettünk. A friss zöldséget együtt fogyasztjuk majd a nyári uzsonnák alkalmával.

A Lengyel Intézet meghívására ellátogattunk Budapestre, ahol rövid történelemórát hallhattunk a lengyel-magyar kapcsolatokról, és ahol együttműködési megállapodást is kötöttünk. A Lengyel Intézet karácsonykor ajándékcsomagokkal lepte meg alapítványunkat.

Hagyományőrző programokat, sütést szerveztünk a nemzetközi roma napon.

Népszerűek rendszeres termelői piacaink, ruhabörzéink, és továbbra is sok család jut élelemhez az élelmiszerbank program keretében. Lejárathoz közeli, egyébként kidobásra váró termékeket adunk át Szalmatercsen.

A családok adósságrendezési ügyeit szakértő segítségével igyekszünk támogatni, a rászorulók pedig továbbra is kapnak tápszert, pelenkát, gyógyszert alapítványunktól.

Ezúton is köszönjük mindazok segítségét, akik rendszeres vagy egyedi utalással segítik munkánkat. Támogatást az alábbi számlaszámra történő befizetéssel tudunk fogadni: OTP Bank 11742094-26993856 (Kedvezményezett: Szent Ferenc Szegényei Alapítvány).

Szent Ferenc Szegényei Alapítvány
Szent Ferenc Szegényei Alapítvány