Gaz és szemét helyett konyhakert

Szülők leszünk

A járvány legnehezebb hónapjaiban sem állt le a Jelenlét országos felzárkóztató program. Megköszönve adományozóink támogatását alapítványunk Ságújfalun végzett tavaszi munkáit foglaljuk össze.

A Szent Ferenc Szegényei Alapítvány 2020-ban csatlakozott a Máltai Szeretetszolgálat országos lefedettségű Jelenlét programjához, mely a legszegényebb települések felkarolását tűzte ki célul. Szervezetünk a szeretetszolgálattal szorosan együttműködve a Nógrád megyei Ságújfalun dolgozik.

 

Mentorált településünkön immár húsz család vesz részt aktívan a kiskert programban. Az érintettek részére vetőmagot biztosítottunk, melynek előfeltétele volt, hogy az elhanyagolt és sok esetben szeméttel teli kerteket tisztítsák meg és ássák fel. Képeinken jól látható az örömteli változás.

A csatlakozott családokat folyamatos tanácsadással is segítjük, megmutatjuk, mit, mikor és hogyan kell elültetni, művelni.

 

Szülők leszünk - ez a neve azoknak a foglalkozásoknak, amelyeken családmentorunk és a védőnő közreműködésével a családalapításra, a babavárásra, a csecsemők ellátására, a gyermekek nevelésére készítjük fel a leendő anyukákat. A felkészítő munkában mozgásterapeuta is részt vesz.

A Fókuszban a gyermek program keretében - európai uniós forrásból - a kisbabák ellátásához szükséges speciális, korszerű babacsomagokat juttatunk el a rászoruló családokhoz azért, hogy valamennyi újszülött hozzájusson az egészséges fejlődéséhez szükséges legalapvetőbb feltételekhez. A csomagok egyebek mellett babaápolási szereket, kenőcsöket, vitaminokat, pelenkákat, valamint beépített hőmérővel rendelkező kiskádat is tartalmaznak.

Külön öröm és büszkeség számunkra, hogy a Jelenlét programban részt vevő 67 település közül elsőként Ságújfalun kötötték meg az első falusi csok-szerződést, a támogatást az érintett család ingatlanfelújításra használja fel.

 

Munkatársaink az ügyfélkapu megnyitásától kezdve az igazolások és árajánlatok beszerzésén át egészen a szerződéskötésig segítették az adminisztrációs folyamatot.

Ezúton is köszönjük mindazok felajánlását, akik céljaink megvalósítását segítik adományaikkal. A támogatásokat az alábbi számlaszámra történő befizetéssel tudjuk fogadni: OTP Bank 11742094-26993856 (Szent Ferenc Szegényei Alapítvány).

 

A Szent Ferenc Szegényei Alapítvány eddigi tevékenységéről itt olvashatnak bővebben.

Szent Ferenc Szegényei Alapítvány
Szent Ferenc Szegényei Alapítvány