Főzni tanítjuk a lányokat

Lendületben a kiskert program is

Alapítványunk köszönetét fejezi ki minden adományért! Az elmúlt időszakban - a nagylelkű pénzfelajánlásokon kívül - babakocsikat, ruhákat, könyveket, bútorokat, ágyakat, kerékpárokat kaptunk. Júniusi híreink.

Sikeres gyermeknapot tartottunk Ságújfalun és Szalmatercsen is, ahol a Máltai Szeretetszolgálattal együttműködve veszünk részt az országos Jelenlét programban. Ugrálóvárral, aszfaltrajzversennyel, arcfestéssel vártuk a gyerekeket, akik lufit, csokit, jégkrémet is kaphattak.

Továbbra is rendszeresen tartjuk foglalkozásainkat a legkisebbek és szüleik, valamint az iskolások számára. Ságújfalun Csonkáné Lengyel Eszter védőnő segítségével „elsősegély” beszélgetéseken készítjük fel az anyukákat az esetleges váratlan helyzetekre, Kiss Kinga mozgásfejlesztő pedig nem csupán Jelenlétházunkban, hanem olyan családoknál is segít, amelyeknek nehéz eljutni a faluközpontba.

Ide kapcsolódik, hogy rászoruló családok számára biztosítunk adományba kapott babakocsikat.

Bütykölde foglalkozásainkat nemcsak a gyerekek, hanem az anyukák is szívesen látogatják, az angol klubban pedig nagy népszerűségnek örvend a lányok között a közös sütés, főzés.

Az elmúlt napokban ismét megszerveztük szokásos ruhabörzénket, egy család számára pedig bútoradományt adtunk át.

Mindig örömmel fogadjuk adományozóink tárgyi felajánlásait, ugyanakkor mostanáig gondot jelentett ezek elhelyezése. Jórészt pályázati forrásból, valamint támogatóinknak köszönhetően a napokban adtuk át új, 50 négyzetméteres raktárhelyiségünket, amely tartós élelmiszerek téli-nyári tárolására is alkalmas.

Örömmel adunk hírt arról is, hogy immár saját Jelenlétházunk van a szomszédos Szalmatercsen is. Az épületet szintén pályázati forrásból, részben önerőből vásároltuk. A gyereksarkot és a hivatali helyiséget már belaktuk – itt fogadjuk az adósságrendezési tanácsadásra érkező családokat –, a csoportszoba, a zuhanyzó és a mosókonyha kialakítása ugyanakkor még hátra van, anyagi erőforrásaink függvényében szeretnék ezeket megépíteni.

Szalmatercsen is kedveltek gyermekfoglalkozásaink. A művelődési ház konyhájában mézeskalácsot sütöttünk, megtartottuk pünkösdi ruhabörzénket, a szülők számára pedig mozgásfejlesztő szakember részvételével szerveztünk fórumot.

Újra lendületet vett a kiskert program, a családokkal együtt örülünk a gondozott és szépen termő veteményesnek, amint annak is, ha bútoradományokat adhatunk át - Szalmatercsen is.

A Szent Ferenc Szegényei Alapítvány ezúton is köszöni minden támogatója nagylelkű támogatását.

 

További munkánkhoz segítséget az alábbi számlaszámra történő befizetéssel tudunk fogadni: OTP Bank 11742094-26993856 (Kedvezményezett: Szent Ferenc Szegényei Alapítvány).

Szent Ferenc Szegényei Alapítvány
Szent Ferenc Szegényei Alapítvány