Megkezdtük a leégett ház újjáépítését

Épül az új tető

Júniusban hirdettünk gyűjtést, miután tíz ember, köztük négy gyermek otthona égett le Ságújfalun. Adományozóinknak köszönhetően megkezdődött a tetőépítés.

A Nógrád megyei település egyik legszegényebb családja lakott abban a házban, amelyben a nyár elején tűz ütött ki, és amelynek tetőszerkezete teljesen megsemmisült, ahogy a család használati tárgyai, ruhái is.

A baleset után a helyiek azonnal a szerencsétlenül járt család segítségére siettek, három különböző helyen rokonok és ismerősök szállásolták el őket.

 

A Jelenlét programot Ságújfalun megvalósító alapítványunk a tűzvész után gyűjtést kezdeményezett az újjáépítés költségeinek előteremtésére. Felhívásunkhoz sok magánszemély és cég is csatlakozott, így most örömmel adunk hírt róla, hogy a felajánlásoknak köszönhetően a mai napon megkezdődhetett a felújítás. A munkában aktívan részt vesznek a család férfi tagjai, az építkezést irányító ácsot a gyűjtésből finanszírozzuk. A későbbiekben csatlakozik a Máltai Szeretetszolgálat "tetőkommandó" csapata is.

A család nevében is köszönjük mindenki nagylelkűségét! Az újjáépítés befejezéséhez további felajánlásokat a Szent Ferenc Szegényei Alapítvány számlaszámára történő utalással tudunk fogadni (OTP Bank 11742094-26993856). A közleményben kérjük feltüntetni: "Leégett ház".

Szent Ferenc Szegényei Alapítvány
Szent Ferenc Szegényei Alapítvány