Élelmiszerosztás az ünnepek alatt is

Főzni tanítjuk a gyereket

A Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel együttműködve decemberben 110 csomag lejárathoz közeli, még felhasználható élelmiszert tartalmazó csomagot adtunk át rászorulóknak Nógrád megyében.

A csomagokhoz a két ünnep között is hozzájuthatott a lakosság Szalmatercsen, míg Ságújfalun – december folyamán – nyolcvan családnak biztosítottunk tartós élelmiszert, így rizst, babot, szalámit, lekvárt, margarint, kekszet, ecetet, zsírt.

A Beer Miklós vezette Szent Ferenc Szegényei Alapítvány által működtetett mindkét jelenlétponton folyamatosak a gyermekprogramok: a társasjáték délután, a Deák Angéla vezette fejlesztőfoglalkozás, a baba-mama és a kukta klub. Az elmúlt időszakban külön figyelmet fordítottunk az egészséges ételek elkészítésére.

Örömmel számolunk be újabb színházlátogatásunkról, ezúttal a Pesti Magyar Színházban a Tüskevár című előadást néztük meg. A nagy sikerű programon negyven gyermek vett részt.

Az alapítványunkhoz érkező pénzbeni adományokból idén is meg tudtuk lepni a ságújfalui és szalmatercsi óvodásokat-iskolásokat, a Szent II. János Pál Iskolaközponttól kapott cipősdoboz ajándékokat pedig a foglalkozásainkat rendszeres látogató gyerekek, illetve a leginkább rászoruló családok kapták.

Közvetlenül karácsony előtt lepett meg bennünket a Lengyel Intézet több autónyi ajándékkal, főként ruhaadománnyal. Köszönet érte!

Lehetőségeinkhez mérten az elmúlt hetekben is tudtunk tűzifát és kerti wc-t juttatni rossz körülmények között élő családoknak.

Ezúton is köszönjük mindazok segítségét, akik rendszeres vagy egyedi utalással segítik munkánkat. Támogatást az alábbi számlaszámra történő befizetéssel tudunk fogadni: OTP Bank 11742094-26993856 (Kedvezményezett: Szent Ferenc Szegényei Alapítvány).

Szent Ferenc Szegényei Alapítvány
Szent Ferenc Szegényei Alapítvány