Hozzád megyek – Beer Miklós új könyve

A sorozat ötödik része

Megjelent a nyugalmazott váci megyéspüspökkel készített népszerű interjúkönyv-sorozat 5., befejező része Hozzád megyek címmel. Új kötetében Beer Miklós összefoglalja a kereszténység jelenéről és jövőjéről alkotott gondolatait, papi pályafutása tapasztalatait. Olyan témákat is érint, mint a vírusjárvány, a jóindulat, a nő és a férfi kapcsolata, az otthon, a csend, az istenkép és az életünk értelme. A szerkesztő ezúttal is Réti József.

 

 

 

A könyv megrendelhető online a lyravac.hu honlapon, illetve személyesen megvásárolható:

 

Budapesten az Új Ember Könyvesboltban (Ferenciek tere 7-8.), a Stephanus Könyvesházban (Kossuth Lajos u. 1.) és a Huszár Gál Könyvesboltban (Deák Ferenc tér 4.)

Debrecenben a Szent Anna Kegytárgy- és Könyvesboltban (Szent Anna utca 19.)

Esztergomban a Babits Mihály Könyvesboltban (Aradi tér 4.) és a Két Angyal Kegytárgyboltban (Galagonyás u. 19.)

Kecskeméten a Korda Könyvkereskedésben (Lestár tér 2.)

Kőszegen a Korda Könyvkereskedésben (Fő tér 9.)

Nagymaroson a Manyi Boltban (Fő tér 22.)

Pécsen a Gránátalma Kegyboltban (Irgalmasok utcája 3.)

Szegeden a Korda Könyvkereskedésben (Tisza Lajos krt. 93.)

Székesfehérváron a Barátok boltjában (Liszt Ferenc. u 1.)

Szombathelyen a Szentháromság Kegytárgyboltban (Fő tér 14.)

Vácon a Lyra Könyvesházban (Piac u. 1.) és a Káptalan Könyveskuckóban (Káptalan u. 11.)

Zebegényben a Tökvilág Ajándékboltban (Árpád u. 1/c.)

 

A sorozat korábbi kötetei:

 

Szeressek ott, ahol gyűlölnek (2015)

Örömet hozzak, hol gond tanyázik (2016)

Mindig velem (2017)

Most már látom (2018)

A szerzők egyetlen könyvet terveztek, az olvasók visszajelzései miatt azonban sorozat lett belőle. Beer Miklós nyugalmazott váci püspök az interjúsorozatban a tőle megszokott nyíltsággal mondja el gondolatait a világról, az egyházról és a hit titkairól. Beszél emberi kapcsolatainkról, a betegséggel küzdők fájdalmáról, a halálról, az eutanáziáról, az imádság fontosságáról. Szól a teremtésről, a lélekről, a lelkiismeretről, a feltámadásba vetett hitről, az emberi aggodalmaskodásról, az isteni gondviselésről, miközben nem kerüli meg a kényesnek, tabunak számító kérdéseket sem.

 

Figyelmükbe ajánljuk a kiadó két másik kötetét is.

A Kilencven év a kereszt alatt (2010) című interjúkönyv Major Sándor atya életét mutatja be. A könyv készültekor kilencvenéves Sándor atya izgalmas és fordulatos történetekben meséli el papsága előtti civil életét, majd az egyházüldözés évtizedeiben átélt megrázó élményeit, köztük találkozásait Mindszenty József bíborossal. Felidézi a nagymarosi ifjúsági találkozók őskorát, beszél korát megelőző újításairól, a kézbeáldozásról. Tanulságos olvasmány valamennyi nyitott szívű embernek.

Zeneszerzői pályafutása ötvenedik évfordulóján 2019-ben jelent meg a Sillye Jenő életét és életművét bemutató interjúkötet Szállj, dalom! címmel. A hazai keresztény ifjúsági könnyűzene megteremtője dalairól, művei születéséről vall, mesél az ifjúsági találkozókról, legkedvesebb papjairól, Balás Béláról, Kerényi Lajosról, Major Sándorról. Zenésztársai és barátai személyes hangú vallomásokban mondják el, mit jelentett számukra és az egyház számára Sillye Jenő.

Információ: katolikuskonyv {kukac} gmail.com.

Szent Ferenc Szegényei Alapítvány
Szent Ferenc Szegényei Alapítvány