Kukta klub, háztartási ismeretek, szájápolás

Közeleg a tanév

A bölcsőtől az első munkahelyig - ez a Jelenlét program egyik alapgondolata, melyet a Szent Ferenc Szegényei Alapítvány két Nógrád megyei faluban igyekszik megvalósítani. Köszönjük mindenki támogatását, melyet az alábbiakra fordítunk.

Korrepetálás és ruhabörze Ságújfalun

 

A legkisebbektől a kismamákig valamennyi korosztály részére folyamatosan szervezzük foglalkozásainkat a nyári hónapokban is. Közös játékra, mondókázásra várjuk szüleikkel az óvodába készülőket, a nagyobbakat bütykölde foglalkozásainkon fogadjuk szeretettel, a még idősebbeket pedig az angol klubban külföldről érkezett önkéntesek tanítják – kizárólag anyanyelvükön.

Lassan közeleg az iskola, ezért azokat, akiknek az elmúlt tanévben egy-egy tárggyal gondjuk akadt, különórák során segítjük a felzárkózásban. Igyekszünk mindig különleges programokat is szervezni: három lánynak lehetősége volt megismerni, hogyan készülnek a képregények, sőt, saját történetüket is „megfilmesíthették”.

Védőnői tanácsadásunkon legutóbb a szájápolás és a fogmosás fontosságáról esett szó, maguknak a védőnőknek pedig tisztítószereket és babaápolási termékeket adtunk át. Az elmúlt időszakban is szerveztünk ruhabörzét, ahol gyermekruhák és táskák közül lehetett válogatni, három család számára pedig fejlesztő játékokat adtunk át.

Kukta klub és gyógyszertámogatás Szalmatercsen

 

Gyermekfoglalkozásainkon immár főzni is tanulunk, valamint háztartási ismeretekről esik szó. Fejlesztjük a gyerekek kézügyességét, és tágítjuk érdeklődési körüket, legutóbb a Holddal és a világegyetemmel kapcsolat természettudományos napot tartottunk.

Mozgásfejlesztő kollégánk rendszeresen vizsgál gyermekeket, a Jelenlétházba érkező szülők számára ő és családmentorunk ad hasznos tanácsokat. Gyakori probléma a családok eladósodása, a kiutat adósságkezelési szakértő segítségével keressük személyre szabottan, minden héten, amint a falusi csok adta lehetőségek kihasználásában is megadunk minden adminisztratív segítséget.

Az elmúlt időszakban is többeknek tudtunk segíteni gyógyszerkiváltásban, családokat juttattunk tápszerhez, pelenkához, de ügyfélkapus ügyintézésekben, és egyéb hivatalos ügyekben is naponta fordul hozzánk a lakosság. Örülünk annak, hogy a kiskert program is folyamatos, tartjuk a kapcsolatot azokkal, akik rendbe hozták a házuk környékét, és azóta is ápolják a veteményest.

A Szent Ferenc Szegényei Alapítvány ezúton is köszöni valamennyi adományozója rendszeres és egyedi segítségét! További munkánkhoz támogatást az alábbi számlaszámra történő befizetéssel tudunk fogadni: OTP Bank 11742094-26993856 (Kedvezményezett: Szent Ferenc Szegényei Alapítvány).

Szent Ferenc Szegényei Alapítvány
Szent Ferenc Szegényei Alapítvány