Angol klub, babamasszázs, falusi csok

Fókuszban a gyermek

Élete első ezer napjában minden babának különös figyelem jár – ez a mottója a Fókuszban a gyermek programnak, mely a Szent Ferenc Szegényei Alapítvány mindennapjait is meghatározza a Nógrád megyei Ságújfalun és Szalmatercsen. A legkisebbekkel való törődés mellett az iskolás korosztály számára is szervezzük rendszeres foglalkozásainkat. Bepillantás tavaszi munkánkba.

Ságújfalu: babamasszázs, angol klub, ruhabörze

 

Kismama- és babacsomagot, valamint kiságyat vehetett át alapítványunktól egy immár háromgyermekes édesanya, aki a közelmúltban adott életet legkisebb leányának.

Jelenlétházunkban folyamatosan elérhető a babamasszázs Kiss Kinga közreműködésével. Szolgáltatásunk népszerűségét jelzi, hogy már más településről is érkezett hozzánk család a pici fejlesztése érdekében.

Heti rendszerességű „bütykölde” foglalkozásaink egyikén megünnepeltük a nemzetközi roma világnapot, az angol klubban sült halat és krumplit készítettünk az általános iskolás lányokkal, a húsvéti kerekítő klubban pedig a 0-3 éves korosztálynak tartottunk mondókázással, csokivadászattal, illetve közös sütizéssel színesített foglalkozást.

Visszatérő programjaink közé tartozik a ruhabörze, melynek kínálatát ezúttal az alapítványunkhoz érkező gyermek- és felnőtt cipőkkel, táskákkal, ágyneműkkel egészítettük ki.

Nagy öröm, hogy újabb nagycsaládnak sikerült adminisztratív segítséget nyújtanunk a falusi csok igénybevételéhez. A család egy lakhatásra alkalmatlan ingatlanból költözhet át egy komfortos, tágas kertes házba.

Szalmatercs: vitamincsomagok, adósságrendezés

 

Alapítványunk a szomszédos Szalmatercs településen is rendszeresen szervez délutáni gyermekfoglalkozásokat, a felnőttek számára ruhabörzét. A Máltai Szeretetszolgálattal közös országos Jelenlét program keretében óvodáskorú gyermekek szülei részére adtunk át vitamincsomagokat, miközben folyamatosak a legszegényebb családok adósságrendezésével kapcsolatos ügyintézések is.

Szent Ferenc Szegényei Alapítvány
Szent Ferenc Szegényei Alapítvány