A tanulósaroktól a színházig

Túl a faluhatáron

Diákokkal, kisgyermekes szülőkkel és immár idősekkel is foglalkozik a Beer Miklós vezette Szent Ferenc Szegényei Alapítvány a Nógrád megyei Ságújfalu és Szalmatercs településeken. Visszatekintőnk az elmúlt hetek munkájára.

Az új tanévben a korábbinál is nagyobb hangsúlyt fektetünk a gyerekek tanulmányi eredményeinek javítására. Mindként jelenlétpontunkon segítünk a leckeírásban, és szakember vezetésével már külön fejlesztőfoglalkozásokat is tartunk. Öröm számunkra a szülők, pedagógusok visszajelzése.

Rendszeresen járnak hozzánk önkéntesek Tanzániából és Bangladesből, játszva tanulunk angolul.

A házi feladatok, különórák után közösségi programokat szervezünk. Adományozóinknak köszönhetően egyre több alkalmunk nyílik elhagyni a településhatárt, a napokban a budapesti József Attila színházba vittünk el 38 gyermeket a Vértestvérek előadására. Sokaknak ez volt az első színházi élménye.

Rendszeresen érkezik hozzánk játszóbusz, változatos délutáni szórakozást nyújtva.

Alapítványunk elsősorban a gyerekekre összpontosít, új kezdeményezésként azonban az elmúlt hetekben időseket is vendégül láttunk a ságújfalui jelenlétponton egy közös beszélgetésre, ruhabörzére. Kismama klubunkban továbbra is heti rendszerességgel várjuk a kisgyermekes anyukákat.

Büszkék vagyunk folyamatos élelmiszerbank programunkra, a lejárathoz közeli termékek gyűjtése és szétosztása szigorú szabályok mentén zajlik.

Alapítványunk ezúton is köszönetet mond az Érme Vác Klub tagjainak, akik lehetővé tették, hogy egy ságújfalui diáklány tanulmányait laptoppal, egy szalmatercsi tanuló családját pedig élelmiszerre és tisztálkodási szerre fordítható utalvánnyal tudtuk támogatni.

Különleges és tartalmas estét köszönhettünk az elmúlt napokban Dr. Beer Miklósnak, alapítványunk elnökének, aki idén megjelent Egybeszerettél minket című könyvéről és az életéről mesélt a szalmatercsi művelődési házban.

Ezúton is köszönjük azok segítségét, akik rendszeres vagy egyedi utalással biztosítják munkánk fedezetét. Támogatást az alábbi számlaszámra történő befizetéssel tudunk fogadni: OTP Bank 11742094-26993856 (Kedvezményezett: Szent Ferenc Szegényei Alapítvány).

Szent Ferenc Szegényei Alapítvány
Szent Ferenc Szegényei Alapítvány